Team

Team
Bencha bestaat uit een spelerstableau van internationale artiesten. We stellen ze graag even voor!

Rachel Melief

Artistiek leider

Rachel Melief

Rachel werd geboren in een familie van performers: zowel haar moeder als haar beide zussen hebben hun hart aan het theater maken verloren. Samen met Dimiter Simeonov richtte Rachel in 2002 Bencha Theater op.

Rachel studeerde docent dans aan de Rotterdamse Dansacademie en deed daarna nog een kopstudie uitvoerende dans. Vervolgens vertrok ze naar New York om zich te specialiseren in de moderne- en jazzdanstechnieken van ondermeer Jennifer Muller, Lynn Simonson en José Limón.

In Nederland danste ze bij de Rotterdamse Dansgroep en Blok & Steel. Met verschillende befaamde totaaltheatergroepen zoals Pavana, Close-Act, Circo Nando Orfei (Italië), toerde ze door Europa en de rest van de wereld. Rachel speelde op grote festivals zoals Carnaval di Venezia (Italië) en Festival de Danse (Montreal, Canada).

Bij de Amsterdamse acrobatische theatergroep Corpus maakte ze kennis met acrobatiek. Van 1996 tot 2002 was Rachel te zien in de voorstellingen Fata Morgana en Circus Jeroen Bosch (i.s.m. Flairck). Rachel geeft daarnaast dans- en acrobatiekles op verschillende dansacademies. Binnen Bencha is zij mede verantwoordelijk voor de choreografieën van de diverse acts en theatervoorstellingen

Dimiter Simeonov

Dimiter Simeonov

Dimiter is medeoprichter van Bencha Theater. Als zevenjarig jongetje oefende hij al met eindeloze energie zijn acrobatische kunsten. En niet voor niets, want als lid van het nationale team van Bulgarije, won hij elf jaar later drie gouden medailles bij de wereldkampioenschappen acrobatiek en mocht hij zich wereldkampioen en Master of sport in Acrobatics noemen.

Na zijn opleiding aan de sportacademie (specialisatie acrobatiek) verhuisde hij naar Nederland en was hij danser en acrobaat bij de acrobatische theatergroep Corpus. Daarnaast werkte hij als freelance acrobaat en steltenloper bij diverse totaaltheatergroepen zoals Mangs Maskertheater, Teatro Pavana en Close Act.

Dimiter begeleidt aanstormend acrobatisch talent binnen Bencha Theater en geeft acrobatiekles op dansacademies.

Sarah Kooij

Sarah Kooij

Sarah’s passie voor het turnen begon al in groep drie op de basisschool. Op haar 13e wist ze een plaats te veroveren in het Nationaal turnteam. Dit avontuur duurde twee jaar, waarna ze zich toelegde op acro gym: turnen met een dansante inslag.

De stap naar de theaterwereld was even later zo gemaakt. Ze werkte mee aan diverse producties van dans en acrobatiek. Het theater heeft Sarah daarna niet meer losgelaten.

In 2003 startte ze haar eigen bedrijf voor acrobatische voorstellingen, Xara Acrobatics. Sinds 2005 maakt ze ook deel uit van Bencha Theater en is ze een echte aanwinst in de vaste kern van Bencha.

Marieke van der Heyden

Marieke van der Heyden

De cello hoort onlosmakelijk bij Marieke maar zij voelt zichzelf op de eerste plaats muzikant. Ze speelt, naast (elektrische) cello, ook theremin en glasharmonica en heeft een brede interesse voor vele muzikale stijlen en stromingen.

In haar werk ligt de nadruk op de mogelijkheden om haar instrumenten, composities en elektronica met elkaar te verbinden. Vanuit haar affiniteit met theater betrekt zij het visuele aspect bij optredens en maakt combinaties met andere disciplines.

In Marieke’s werk als muzikant/performer/componist staat centraal dat concepten vanuit muziek ontstaan. Muziek stuurt bewegers, verklankt een verhaal, roept beelden op, maakt een gevoel los.

Haar kracht ligt in het uitwerken van ideeën in muzikale concepten. Zij weet sferen en beweging te vertalen in muziek. Haar stijl is beeldend, verhalend en cellistisch.
Vanuit dit gegeven componeert en performt Marieke voor Bencha Theater, en in (eigen) producties.

Micka Karlsson

Micka Karlsson

Micka liet zich meeslepen door het circusleven en begon haar performancecarrière als artiest van het Zweedse Norsholms Ungdoms circus.

Na een paar jaar begon het te kriebelen en richtte ze samen met een groep circusartiesten een eigen circus op: Norrköping Circus en Variété, vernoemd naar de thuisbasis. Met deze groep won ze in 1996 de Europees kampioenschappen acrobatiek en deed ze een aantal keer mee aan de wereldkampioenschappen in Monte Carlo. Sinds 2003 is ze een van de vaste dansers van ISH en danste in de voorstellingen Freestylish , 4-ISH, Hyper Ish en This is Ish. Sinds 2005 maakt ze actief deel uit van Bencha Theater als acrobate en danseres.

Robert Baba

Robert Baba

Pas zes was hij, toen Robert verliefd werd op de viool. Na het Rotterdams conservatorium volgde hij nog een studie lichte muziek aan het conservatorium van Arnhem.

Geen muziekstijl is Robert te gek. Metropole orkest, musicals o.a. Beauty and the Beast, Les Miserables, Tarzan, Joseph, filmmuziek, reclamejingles, experimentele muziek of een stevige jazzjamsessie…. Robert laat zich er graag voor strikken.

In 2003 richtte hij met anderen Mediteranean Sundance op, een ensemble voor oorstrelende mediterrane muziek. En heeft hij zijn eigen trio Zala Trio.

Sinds begin 2006 is Robert ook bij Bencha Theater te horen. Hij componeert samen met Marieke van der Heijden de muziek voor de acts en muzikale concepten van Bencha Theater.

Rossana Caldarera

Rossana Caldarera

Deze mooie gepassioneerde contemporary danseres is sinds 2009 werkzaam bij ons gezelschap. Speciaal aangenomen voor de theater voorstelling Esitu.

Zij volgde haar opleiding aan de nationale dans academie in Rome en een vervolgstudie aan de nationale academie te Nice (Fr). Daarbij is ze klassiek geschoold in de Vaganova stijl aan de academie in Genoa (IT) en Parijs. Ze heeft gewerkt in diverse moderne jazzcompagnies te Frankrijk, Italië en Nederland.

Momenteel heeft ze intern bij Bencha theater de technieken tissu en acrobatiek geleerd en haar eigen gemaakt. De combinatie van haar dans kwaliteiten en acrobatiek maken haar tot een prachtige performer.

Romain Touron

Romain Touron

Ons talent uit Frankrijk heeft in Parijs dans gestuurd in o.a. hip hop, urban dans, break dans, modern en jazz. Daarna studeerde hij aan de Nationale circus school in Parijs en specialiseerde zich in balans acrobatiek. Hij heeft gedanst in diverse producties, film en tv.
Met zijn talent en de combinatie van dans en acrobatiek is hij een enorme aanwinst in ons team.

Deborah van Genechten

Deborah van Genechten

Deze Belgische schone heeft haar roots liggen in de dans en acrobatiek en is daarom een juiste aanwinst in ons gezelschap.

Deborah studeerde sportwetenschappen in Hasselt en is zich daarna verder gaan specialiseren in dans aan de dansacademie Fontys te Tilburg. Ze ontwikkelde zo haar danskwaliteiten in diverse projecten bij: Het Hollands showballet, diverse musical en diverse commercials voor TV.

Intern bij Bencha Theater leert zij de technieken van luchtacrobatiek en met haar doorzettingsvermogen en enthousiasme is zij een talent met veel mogelijkheden.

Bencha Theater werkt en heeft in het verleden gewerkt met o.a.: Vivian Hendriks (NL), Mirella Pirskanen (Finland), Vicky Steggles (Engeland) Wibbe Pompe(NL), Christine Knoll(NL), Ana Mihalovic (Voormalig Joegoslavië), Caroline Bon (NL), Femke Luycks (BE), Suzana Gomes (Brazilië),David Maes(Belgie), Kim Fisscher (NL/Oostenrijk),Anna Gehlin (Sweden),Anique Bosch(NL)

Techniek

Rigging / geluid technicus : Ignas Eeltink
Rigging en techniek: Diter Toprek