top of page

CHECK OUT OUR SHOW!

2nd, 3rd, 6th & 7th of September 2022 
AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL

RADION - wall outside

Louwesweg 1, Amsterdam

For tickets & information check: https://amsterdamfringefestival.nl/programma/tempo-vertical-walldance/ 

Tempo, een verticale muurdans en acrobatiek voorstelling met video projectie en muziek.

We zijn bezig met een avondvullende productie Tempo. De voorstelling TEMPO is een verticale dans en acrobatiek voorstelling tegen het verticale podium aan. Een mix van muurdans, videoprojectie, muziek en spel.

TEMPO, waar gaat het over?
TEMPO is een acrobatische muurdansvoorstelling van Bencha Theater, en gaat over de versnelling van de tijd onder invloed van technologische innovatie, en over hoe we deze innovatie kunnen aanwenden om de tijd naar onze hand te zetten in plaats van erdoor opgeslokt te worden.

De digitale sneltrein waar we vandaag de dag niet aan ontkomen, slurpt ongemerkt veel van onze aandacht weg, waardoor we vaak kostbare momenten voorbijrennen en missen. Nu de Coronapandemie het snelle bestaan van veel mensen tijdelijk heeft stilgelegd, vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan hoe we nu verder zullen leven.

In TEMPO gaan dansers én acrobatische dansers samen de uitdaging aan van de verticale muurdans. We nemen als inspiratie het verhaal Momo en de tijdspaarders, een boek van Michael Ende, en onderzoeken in de voorstelling de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van tijd in de dans aan de hand van een verticaal speelveld. Tegen de muur van een gebouw in de stad vormen dans, fysieke kracht, schijnbare gewichtloosheid en subtiele vormen van samenwerking en vertrouwen een wereld die de verbeelding van de toeschouwer aanwakkert. Videobeelden, geprojecteerd op het verticale podium, en een mix van moderne en klassieke muziek vormen een integraal onderdeel van de voorstelling.

HELP ONS!

Tempo, een nieuwe verticale muurdans voorstelling met acrobatiek, dans, muziek en video te realiseren!

Doneer dan nu!

https://www.voordekunst.nl/projecten/13641-tempo-verticale-muurdans-voorstelling

Wat hebben we nodig?
Voor de realisatie van Tempo hebben we geld nodig. Hiermee kan de integratie van videobeelden en het gebruik van innovatieve lieren in de voorstelling bekostigd worden. Ook kan de zelf gecomponeerde muziek gemixt worden in een professionele muziekstudio. Via Stichting Bencha Theater en sommige theater fondsen krijgen we al ondersteuning en middelen om dit mooie project te kunnen realiseren. Echter hebben we nog wel via deze crowdfunding € 15.000,- nodig om de voorstelling TEMPO betaalbaar en haalbaar te kunnen maken voor iedereen. Hier heb ik jullie hulp voor nodig.

U kunt uw persoonlijke steentje bijdragen aan onze verticale muur!

https://www.voordekunst.nl/projecten/13641-tempo-verticale-muurdans-voorstelling

bottom of page