top of page

CHECK OUT OUR newest vertical Wall dance
SHOW!

Tempo foto 1.jpeg

TEMPO

De voorstelling TEMPO is een verticale muurdans voorstelling tegen het verticale podium aan. Een mix van muurdans, videoprojectie, livemuziek en spel.

TEMPO, waar gaat het over?
TEMPO is een acrobatische muurdans voorstelling van Bencha Theater, en gaat over de versnelling van de tijd onder invloed van technologische innovatie, en over hoe we deze innovatie kunnen aanwenden om de tijd naar onze hand te zetten in plaats van erdoor opgeslokt te worden.

De digitale sneltrein waar we vandaag de dag niet aan ontkomen, slurpt ongemerkt veel van onze aandacht weg, waardoor we vaak kostbare momenten voorbijrennen en missen.

In TEMPO gaan dansers én acrobatische dansers samen de uitdaging aan van de verticale muurdans. We nemen als inspiratie het verhaal Momo en de tijdspaarders, een boek van Michael Ende, en onderzoeken in de voorstelling de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van tijd in de dans aan de hand van een verticaal speelveld. Tegen de muur van een gebouw in de stad vormen dans, fysieke kracht, schijnbare gewichtloosheid en subtiele vormen van samenwerking en vertrouwen een wereld die de verbeelding van de toeschouwer aanwakkert. Videobeelden, geprojecteerd op het verticale podium, en een mix van moderne en klassieke muziek vormen een integraal onderdeel van de voorstelling.​

TEMPO TRAILER

TEMPO TRAILER

Video afspelen
bottom of page