top of page

tEaM

Rachel melief

Artistiek leider

Oprichter en artistiek leider van Bencha Theater. Ze is geboren in een familie van performers. Na de Rotterdamse dansacademie heeft ze zelf jaren uitvoerend gedanst in diverse dansgezelschappen en daarna is ze zich gaan specialiseren in balans- en luchtacrobatiek. 

Binnen Bencha heeft ze jaren op het podium gestaan als danseres en acrobate maar nu richt ze zich vooral op het maken van de choreografieën en op de organisatie. 

dimiter simeonov

Medeoprichter / Acrobaat

Al sinds zijn zevende is hij bezig met acrobatiek. Als lid van het nationale team van Bulgarije, won hij drie gouden medailles bij de wereldkampioenschappen acrobatiek en mocht hij zich wereldkampioen en Master of sport in Acrobatics noemen.

Daarnaast werkte hij als freelance acrobaat en steltenloper bij diverse totaaltheatergroepen Dimiter begeleidt aanstormend acrobatisch talent binnen Bencha Theater en geeft acrobatiek les op verschillende vakopleidingen.

Micka Karlsson

Acrobate/danseres

Micka begon haar performance carrière als artiest van het Zweedse Norsholms Ungdoms circus.

Na een paar jaar begon richtte ze samen met een groep circusartiesten een eigen circus op: Norrköping Circus en Variété, vernoemd naar de thuisbasis. Met deze groep won ze in 1996 de Europees kampioenschappen acrobatiek en deed ze een aantal keer mee aan de wereldkampioenschappen in Monte Carlo. Sinds 2003 is ze één van de vaste dansers van ISH. Sinds 2005 maakt ze actief deel uit van Bencha Theater als acrobate en danseres.

Sarah kooij

Acrobate/danseres

Sarah’s passie voor het turnen begon al toen ze erg jong was. Op haar 13e wist ze een plaats te veroveren in het Nationaal turnteam.

De stap naar de theaterwereld was even later zo gemaakt. Ze werkte mee aan diverse producties. Het theater heeft Sarah daarna niet meer losgelaten.

In 2003 startte ze haar eigen bedrijf Xara Acrobatics. Sinds 2005 maakt ze deel uit van Bencha Theater en is ze een echte aanwinst in de vaste kern van Bencha.

Romain touron

Acrobaat/danser

Ons talent uit Frankrijk heeft in Parijs dans gestuurd in o.a. hiphop, urban dans, break dans, modern en jazz. Daarna studeerde hij aan de Nationale circus school in Parijs en specialiseerde zich in balans acrobatiek. Hij heeft gedanst in diverse theater en tv producties en film.

Met zijn talent en de combinatie van dans en acrobatiek is hij een enorme aanwinst in ons team.

MARIEKE van der heyden

Celliste

Marieke voelt zichzelf op de eerste plaats muzikant. Ze speelt, naast (elektrische) cello, ook theremin en glasharmonica en heeft een brede interesse voor vele muzikale stijlen en stromingen. In haar werk als muzikant/performer/componist staat centraal dat concepten vanuit muziek ontstaan.

Haar kracht ligt in het uitwerken van ideeën in muzikale concepten. Zij weet sferen en beweging te vertalen in muziek. Vanuit dit gegeven componeert en treedt Marieke op voor Bencha Theater, en in eigen producties: muziek aan bed.

ROBERT BABA

Violist

Al heel jong was Robert bezig met muziek. Na het Rotterdams conservatorium volgde hij een studie lichte muziek aan het conservatorium van Arnhem. Geen muziekstijl is Robert te gek. Metropole orkest, musicals, filmmuziek, reclamejingles, experimentele muziek of een stevige jazzjamsessie…. Robert laat zich er graag voor strikken.

Sinds begin 2006 is Robert ook bij Bencha Theater te horen. Hij componeert samen met Marieke van der Heijden de muziek voor de acts en muzikale concepten van Bencha Theater.

rosana caldarera

Freelance danseres

Zij volgde haar opleiding aan de nationale dans academie in Rome en een vervolgstudie aan de nationale academie te Nice (Fr). Daarbij is ze klassiek geschoold in de Vaganova stijl aan de academie in Genoa (IT) en Parijs. Ze heeft gewerkt in diverse moderne jazzcompagnies te Frankrijk, Italië en Nederland.

Bij Bencha theater heeft zij de technieken tissu en acrobatiek geleerd en haar eigen gemaakt. De combinatie van haar dans kwaliteiten en acrobatiek maken haar tot een prachtige performer.

FREELANCE ACROBATEN

Bencha Theater werkt met diverse freelance acrobaten, dansers en steltenperformers samen, waaronder Anna Gehlin, Femke Luycks, en Deborah van Genechten

rigging & techniek

Bencha Theater kijkt per optreden of er techniek nodig is en wie hiervoor het best bij de klus past. Wij werken graag met:

- Rigging en geluid: ignas eeltink

- Rigging en techniek: diter toprek

- Rigging en techniek: peter mckenzie - eventions

- Technisch producent Video Wall Dance: Frank verbeek 

bottom of page