top of page
Logo Bencha theater BLACK.png

OVER ONS

Bencha Theater bestaat uit een enthousiast internationaal team van ‘vliegende’ professionals, muzikanten en dansers met meer dan 15 jaar ervaring in het creëren en uitvoeren van spectaculaire shows en evenementen.

 

Ieder van ons bezit unieke kwaliteiten op het gebied van acrobatiek, dans, theater of techniek die we samenvoegen tot bijzondere creaties. We hebben geen hoogtevrees en dagen de zwaartekracht uit met gewichtloos acrobatisch vernuft, maar bovenal genieten we van wat we doen en spelen we elke voorstelling vanuit het hart.

Bencha Theater team

ONS TEAM

Rachel Melief oprichter en artistiek leider van Bencha Theater
Dimiter Simeonov 3 voudig wereldkampione Master of sport in Acrobatics
Micka Karlsson medeoprichter Norrköping Circus en Variété

ARTISTIEK LEIDER/OPRICHTER

RACHEL MELIEF

Oprichter en artistiek leider van Bencha Theater. Ze is geboren in een familie van performers. Na de Rotterdamse dansacademie heeft ze zelf jaren uitvoerend gedanst in diverse dansgezelschappen en daarna is ze zich gaan specialiseren in balans- en luchtacrobatiek. Binnen Bencha heeft ze jaren op het podium gestaan als danseres en acrobate maar nu richt ze zich vooral op het maken van de choreografieën , het opleiden van jong talent en op de organisatie.

MEDEOPRICHTER/COACH/TECHNIEK

DIMITER SIMEONOV

Al sinds zijn zevende is hij bezig met acrobatiek. Als lid van het nationale team van Bulgarije, won hij drie gouden medailles bij de wereldkampioenschappen acrobatiek en mocht hij zich wereldkampioen en Master of sport in Acrobatics noemen.
Naast Bencha Theater werkte hij als freelance acrobaat en steltenloper bij diverse totaaltheatergroepen. Dimiter is medeoprichter van Bencha Theater en begeleidt aanstormend acrobatisch talent binnen Bencha Theater, zorgt mede voor techniek en geeft acrobatiek les op verschillende vakopleidingen.

ACROBATE/DANSERES

MICKA KARLSSON

Micka begon haar performance carrière als artiest van het Zweedse Norsholms Ungdoms circus.
Na een paar jaar richtte ze samen met een groep circusartiesten een eigen circus op, Norrköping Circus en Variété, vernoemd naar de thuisbasis. Met deze groep won ze in 1996 de Europees kampioenschappen acrobatiek en deed ze een aantal keer mee aan de wereldkampioenschappen in Monte Carlo.
Sinds 2005 maakt ze deel uit van de vaste kern van Bencha Theater als acrobate en danseres en is ze mede productieassistent en trainer voor aanstormend talent

Sarah Kooij maakt onderdeel uit van Bencha Theater

ACROBATE/DANSERES

SARAH KOOIJ

Sarah’s passie voor het turnen begon al toen ze erg jong was. Op haar 13e wist ze een plaats te veroveren in het Nationaal turnteam van Nederland.
De stap naar de theaterwereld was even later zo gemaakt. Ze werkte mee aan diverse producties. Het theater heeft Sarah daarna niet meer losgelaten.
In 2003 startte ze als freelancer en maakt ze sinds 2005 deel uit van Bencha Theater en werkt ze nauw samen in het creatie proces. Ze is een echte aanwinst in de vaste kern van Bencha.

Marieke van der Heyden cello, theremin en glasharmonica artiest
Robert Baba componist met Marieke van der Heijden voor Bencha Theater
Boy Looijen winnaar van diverse cirucs awards
Nils Valkennorgh choreograaf
kenneth.jpg
Marc van Laere manager Bencha Theater
Sylvia Idelberger

MUZIKANTE

MARIEKE VAN DER HEYDEN

Al van jongs af aan houdt zij veel van muziek én theater en na haar conservatoriumopleiding zij die twee gaan combineren. Als celliste werkt ze in verschillende muziek- en bewegingstheater producties en treed zij op in binnen- en buitenland. Haar kracht ligt in het uitwerken van ideeën in muzikale concepten. Zij weet sferen en beweging te vertalen in muziek. Vanuit dit gegeven componeert en treedt Marieke op voor Bencha Theater.
Daarnaast ontwikkelt en speelt zij muziekproducties en workshops en is medeoprichter van Muziek aan bed.
Behalve (elektrische) cello, speelt zij ook theremin en glasharmonica. In de optredens met Bencha Theater kan zij dan ook haar muzikale hart ophalen, omdat er zowel voor cello als haar andere instrumenten een rol is.

MUZIKANT

ROBERT BABA

Al heel jong was Robert bezig met muziek. Na het Rotterdams conservatorium volgde hij een studie lichte muziek aan het conservatorium van Arnhem. Geen muziekstijl is Robert te gek. Metropool orkest, musicals, filmmuziek, reclamejingles, experimentele muziek of een stevige jazzjamsessie.... Robert laat zich er graag voor strikken. Sinds begin 2006 is Robert ook bij Bencha Theater te horen. Hij componeert samen met Marieke van der Heijden de muziek voor de acts en muzikale concepten van Bencha Theater.

ACROBAAT

BOY LOOIJEN

Een nieuwe aanwinst binnen het Bencha team.
Al op jonge leeftijd is Boy actief binnen de topsport Rhonrad-turnen en heeft zelfs de wereldtitel in 2011op zijn naam staan. Ook binnen Nederland heeft hij 27 keer de titel Nederlands kampioen gewonnen.
Sinds 2007 is hij professioneel artiest op internationale podia waar hij met zijn act diverse gouden circus awards heeft gewonnen. We zijn enorm blij met hem in ons team.

ACROBAAT

NILS VALKENBORGH

Nils is op jonge leeftijd al begonnen met turnen, acrobatiek en later als coach in de sport. Na zijn sportieve en competitieve carrière maakte hij de switch naar het artiesten bestaan en treed met zijn straps en zweefpaal op in binnen- en buitenland. Naast uitvoerend artiest is hij ook actief in de tv en filmindustrie als ook het creëren van choreografieën voor zijn eigen acts als ook voor anderen. Nu sinds kort zijn we de samenwerking aangegaan binnen Bencha Theater.

DANSER/ACROBAAT

KENNETH GÉRARD

In België geboren en getogen maar al een poos in Nederland gevestigd. Hij is afgestudeerd aan de Fontys Dans academie te Tilburg in de richting Uitvoerende Contemporary Urban dance. Kenneth was o.a te zien in Peter Pan onder leiding van Martine Muller en in de opera Antigona. Sinds september 2020 is hij gestart bij Bencha Theater en geniet van de nieuwe discipline muurdans.

EVENT PRODUCER

MARC VAN LAERE

Ze kennen elkaar al heel lang. Marc en Bencha Theater werken al jaren samen. Zijn zakelijk inzicht en de creativiteit van Bencha Theater vormt een fantastische combinatie. Beiden willen een beleving overbrengen en mooie dingen maken die mensen raakt. Een steun en toeverlaat voor het Bencha team en een zakelijk helpende hand voor de boekingen met betrekking tot evenementen.

ACROBATE

SYLVIA IDELBERGER

Deze doorzetter en vakvrouw heeft zelf ook een eigen compagnie en samen met Bencha Theater de handen inéén geslagen voor een coproductie, Mobilé creatures, een straattheater voorstelling die in het voorjaar van 2024 in première zal gaan. De kracht en duidelijke aanpak en de chaotische maar super creatieve aanpak van beiden zorgt voor een heel fijne samenwerking.

RIGGING & TECHNIEK

Bencha Theater kijkt per optreden of er techniek nodig is en wie hiervoor het best bij de job past. Wij werken graag met:

Rigging en geluid - Ignas eeltink

Rigging en techniek - Diter Toprek

Rigging en techniek - Ton Soepenberg

Technisch producent Video Wall Dance - Frank Verbeek

Overige credits:

Fotografie - Jostijn Ligtvoet Fotografie

Website - Jesse Reinier Nieuwenhuijzen

Video - Maarten van Rouveroy

FREELANCE ACROBATEN

Bencha Theater werkt met diverse freelance acrobaten, dansers, zangers en steltenperformers samen, waaronder Closeact theatre, Teatro pavana, Sylvia Idelberger, Kenneth Gérard, Alma Nieto,Diana Vildanova,Irina Sokolova,Anna Gehlin, Femke Luycks. En heeft gewerkt met oa: Romain Touron, Rosana Caldarera, Richard Verbree, David maes, Deborah van Genechten, Vivian Hendriks.

Een man voert luchtacrobatiek uit door tegen een muur omhoog te lopen, waarbij hij vastzit aan touwen. Zijn bewegingen getuigen van indrukwekkende lenigheid en controle

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen, Neem contact met ons op.

STICHTING BENCHA THEATER

DOELSTELLING

Het bevorderen en initieren van theater, dans, acrobatiek en muziek in het theater en op culturele festivals en op educatief gebied, mede door het maken van acrobatische, dans en (muziek) theatervoorstellingen voor nationale en internationale theaters.


Voor de komende drie jaar stelt de stichting zich mede tot doel de creatie van acrobatische dans (en video-projectie) tegen gebouwen en muren. Een kunst en theatervorm waar binnen de stichting al veel mee ge-experimenteert is en basis know-how aanwezig is.

RSIN: 820763718

BELEIDSPLAN

De stichting werkt zonder winstoogmerk. De bestuursleden verrichten hun werkzaamheden onbezoldigd. Het bestuur streeft een transparante bedrijfsvoering na, waarbij de nevenfuncties van vaste medewerkers en bestuur worden gemeld zullen vermelden en belangenverstrengeling tegengaan.

Zie hieronder het beleidsplan.
DOWNLOAD HIER HET BELEIDSPLAN

BESTUUR

Voorzitter: Roy Grunewald
Secretaris: Telemachus van Luxemburg
Penningmeester: Vivian Hendriks

bottom of page